Gluren bij de buren 2023

De Stichting Kunst & Cultuur De Bilt heeft in 2008 het evenement Gluren bij de Buren in het leven geroepen en voor de organisatie hiervan een werkgroep van enthousiaste vrijwilligers samengesteld. Sinds 2019 bestaat deze werkgroep uit Ankie de Niet, Marieke de Kruijf, Rosine Weenink, Anneke Iseger en Rob van Maanen.

Voor dit evenement stellen particulieren in hun woning belangeloos een ruimte beschikbaar. Huiskamers in de breedste zin van het woord – dus ook bijvoorbeeld buurtcentra en ontmoetingsruimtes – vormen gedurende een weekend of (zoals bij de laatste en komende editie) een dag een podium voor theatermakers, bands, koortjes, singer-songwriters, ensembles, dichters en andere amateur artiesten. Indien mogelijk, kunnen amateurkunstenaars hun werk exposeren. Het zijn laagdrempelige en intieme optredens in huiselijke sfeer van vooral lokale talenten.

Doel van Gluren bij de Buren is een verbinding te realiseren tussen buurten en wijken. De ontmoeting met andere bewoners staat voorop. De optredens duren maximaal dertig minuten.

Op zaterdag 1 april is er weer een Gluren bij de Buren, met optredens om 14.00, 15.00 en 16.00 uur.

Let op eventuele last-minute wijzigingen in het programma zoals op de home pagina vermeld. Daar kunt u ook het hele programma inzien en/of downloaden.