SKC Filmhuis heeft voor het seizoen 2019/2020 veertien arthouse films geselecteerd. In totaal 14 films waarvan vier boekverfilmingen in samenwerking met Bibliotheek Idea.  

Zoals ook in voorgaande jaren, worden er een drietal films vertoond met een speciaal thema: berichten van de onderkant van de samenleving.
Naar vorm en inhoud prachtig vorm gegeven films over de strijd van kinderen  en volwassenen om te overleven op de bodem van onze samenleving. De kansarmen die zichzelf moeten zien te redden en net als iedereen op zoek zijn naar een waardig en betekenisvol leven.

woensdag 15 januari 2020

Cold war

De titel verwijst naar de koude oorlog. De beperkingen die deze met zich meebracht spelen in deze film dan ook een belangrijk rol.
Muzikant Wiktor, leider van een folkloregroep, ontdekt de vrijgevochten zangeres Zula en valt als een blok voor haar. Zo begint een langdurige romance die zal worden getart door verhitte emoties, politieke verwikkelingen en het lot. Pawlikowski vertelt fragmentarisch, en daarmee ook wat afstandelijk, maar de oogstrelende beelden, authentieke muziek en sublieme hoofdrolspelers raken alsnog het hart.

Plaats: Theater Het Lichtruim, Planetenbaan 2, Bilthoven
Tijd: 20.00 uur, kassaverkoop en bar open v.a. 19.30
Kosten: Online € 6,50. Aan de zaal € 7,50 / U-pas houders  € 6,50 – pinnen ?  ja graag
Kaartverkoop: online via deze link

woensdag 29 januari 2020

Another day of live

Visueel gezien virtuoze animatiefilm naar het gelijknamige boek van de populaire Poolse journalist Ryszard Kapuściński die in 1975 de onafhankelijkheidsstrijd verslaat in Angola. Op een magisch-realistische manier wordt getoond hoe Angola letterlijk uit elkaar valt. Toegevoegde interviews met nog levende hoofdrolspelers van toen tonen hoe recent deze geschiedenis is. Kapuscinski was in tegenstelling tot de meeste oorlogscorrespondenten niet macho, maar bang en begaan met degenen over wie hij schrijft.

Bekroond met een European Film Award.

Met introductie vooraf.

Plaats: Theater Het Lichtruim, Planetenbaan 2, Bilthoven
Tijd: 20.00 uur, kassaverkoop en bar open v.a. 19.30
Kosten: Online € 6,50. Aan de zaal € 7,50 / U-pas houders  € 6,50 – pinnen ?  ja graag
Kaartverkoop: online via deze link

AGENDA overige films

2020

12 februari        Capharnaüm.

11 maart            If beale street could talk.

25 maart           C’est ca l’amour.

15 april              Beautiful boy.

13 mei               Dogman.

17 juni               Green book.