SKC Filmhuis heeft voor het seizoen 2019/2020 veertien arthouse films geselecteerd. In totaal 14 films waarvan vier boekverfilmingen in samenwerking met Bibliotheek Idea.  

Zoals ook in voorgaande jaren, worden er een drietal films vertoond met een speciaal thema: berichten van de onderkant van de samenleving.
Naar vorm en inhoud prachtig vorm gegeven films over de strijd van kinderen  en volwassenen om te overleven op de bodem van onze samenleving. De kansarmen die zichzelf moeten zien te redden en net als iedereen op zoek zijn naar een waardig en betekenisvol leven.

I.v.m. met corona hebben we helaas ook deze film-vertoning moeten cancelen. We houden u op de hoogte van verdere programmering.

16 december 2020

GREENBOOK

Verenigde Staten 2018, 130 min.
Feelgoodfilm van Peter Farelly

…twee tegenpolen die noodgedwongen moeten samenwerken en onvermijdelijk naar elkaar toegroeien. De tragikomische toon van deze op feiten beruste film is perfect getroffen en de  beide acteurs zijn samen geweldig. Een feelgoodfilm in de beste Hollywoodtraditie.
Oscars voor beste film, beste scenario en beste bijrol (Ali)

Plaats: Theater Het Lichtruim, Planetenbaan 2, Bilthoven
Tijd: 20.00 uur, inloop v.a. 19.30 u

LET OP: kaartverkoop uitsluitend online via deze link
NB de capaciteit is terug gebracht tot 30 stoelen. Er kunnen dus slechts 30 kaarten worden verkocht.

Bovendien verzoekt Theater het Lichtruim je de volgende richtlijnen goed door te lezen en je hieraan te houden. 

 • In het algemeen geldt: houd je aan de richtlijnen van het RIVM.
 • Bij (milde) klachten blijf je thuis. Wees je ervan bewust dat in het geval van corona-besmettingen tijdens een voorstelling het theater 2 weken dicht moet.
 • Houd 1,5 meter afstand.
 • Desinfecteer je handen bij binnenkomst.
 • Er is geen garderobe: neem je jas mee de zaal in en leg hem op de stoel naast je (deze is sowieso vrij vanwege de afstand die gehouden moet worden).
 • Er zijn enkele en dubbele tickets te koop: bij een dubbel ticket zit je naast elkaar; we gaan ervan uit dat je uit hetzelfde huishouden komt.
 • Tickets kunnen online gekocht worden tot aanvang van de voorstelling. Er is geen verkoop aan de deur mogelijk.
 • We hebben een aangepaste looproute in het pand: via de reguliere ingang de theaterzaal in en via de deur aan de andere zijde de theaterzaal uit. Dit wordt duidelijk aangegeven en volg hierbij de aanwijzingen van onze medewerkers.
 • Je krijgt een stoel aangewezen door onze medewerkers.
 • Tijdens de voorstelling blijf je op je stoel; er is geen pauze in het programma
 • Bij middagvoorstellingen is het mogelijk om naderhand een drankje te drinken in de foyer. Bij avondvoorstellingen kan dit helaas niet. Betalen kan alleen per pin.

AGENDA overige films

2020

Green book.       16 december 2020

Plaats: Theater Het Lichtruim, Planetenbaan 2, Bilthoven
Tijd: 20.00 u, inloop v.a. 19.30 u
Kaartverkoop: uitsluitend online via deze link