SKC Filmhuis heeft voor het seizoen 2019/2020 veertien arthouse films geselecteerd. In totaal 14 films waarvan vier boekverfilmingen in samenwerking met Bibliotheek Idea.  

Zoals ook in voorgaande jaren, worden er een drietal films vertoond met een speciaal thema: berichten van de onderkant van de samenleving.
Naar vorm en inhoud prachtig vorm gegeven films over de strijd van kinderen  en volwassenen om te overleven op de bodem van onze samenleving. De kansarmen die zichzelf moeten zien te redden en net als iedereen op zoek zijn naar een waardig en betekenisvol leven.

Helaas hebben we onderstaande vier films i.v.m. de corona problematiek moeten cancelen.  Het is de bedoeling deze  naar het begin van het nieuwe seizoen 2020/2021 door te schuiven. Inmiddels is bekend geworden dat Het Lichtruim ook in september nog niet voor vertoning beschikbaar zal zijn.

C’EST CA L’AMOUR

Frankrijk  2018
Komedie van Claire Burger
98 min.

Een warm getint, licht komisch verhaal over de liefde, die haar niet romantiseert maar neerzet in al haar dagelijkse, onvolkomen verschijningsvormen. Liefde is hier: loslaten, vertrouwen, pijn lijden, bang zijn om alleen te blijven, onhandig zijn, verkeerde beslissingen nemen, sorry zeggen, betrokkenheid tonen, grenzen stellen, gedumpt worden en wraak nemen. Maar bovenal: samen optrekken.

Datum: nader te bepalen maar in ieder geval niet voor oktober a.s.

Plaats: Theater Het Lichtruim, Planetenbaan 2, Bilthoven
Tijd: 20.00 uur
Kosten: Online € 6,50/Aan de zaal € 7,50. U-pas houders € 5,50 resp. € 6,50
Kaartverkoop: online via deze link en aan de zaal (indien voorradig).

AGENDA overige films

2020

Beautiful boy. Datum nader te bepalen .

Dogman.         Datum nader te bepalen .

Green book.   Datum nader te bepalen.

Plaats: Theater Het Lichtruim, Planetenbaan 2, Bilthoven
Tijd: 20.00 uur, kassaverkoop en bar open v.a. 19.30
Kosten: Online € 6,50. Aan de zaal € 7,50 / U-pas houders  € 6,50 – pinnen ?  ja graag
Kaartverkoop: online via deze link