SKC Filmhuis programmeerde ook dit seizoen weer dertien zorgvuldig geselecteerde arthouse films. Maar verraste ook met nieuwe initiatieven. Vorig seizoen waren dat – in samenwerking met Bibliotheek Idea – de boekverfilmingen, die ook nu weer op het programma stonden.

Dit seizoen was er speciale aandacht voor de positie van inheemse volkeren. We vertoonden een drietal films die gemaakt zijn door filmmakers afkomstig uit de cultuur die ze willen belichten. Wind River (positie Indianen), Sweet Country (positie aboriginals) en Sami Blood (positie Lappen in Zweden). De films hebben internationaal veel waardering gekregen op diverse festivals. Ze zijn goed gemaakt, vertellen een interessant verhaal en geven daarnaast ook informatie over een cultuur waar we niet dagelijks mee te maken hebben.

SKC Filmhuis is druk doende ook voor het volgende seizoen een mooi programma samen te stellen. Binnenkort wordt u hierover geïnformeerd.

De laatste van het seizoen 2018-2019.

12 juni 2019

GOD’S OWN COUNTRY
Verenigd Koninkrijk 2017.
Drama van Francis Lee.
104 min.

De dagen op de afgelegen schapenboerderij van zijn ouders duren lang voor twintiger Johnny. Hij doorbreekt de sleur met zuippartijen in het dorp en vluchtige, liefdeloze seks met boerenknechten uit de buurt. Totdat de Roemeense Georghe komt helpen op de boerderij, en hem laat zien wat intimiteit en liefde is.

Lees meer >

Waar:  Theater Het Lichtruim, Planetenplein 2, Bilthoven
Aanvang: 20.00 uur, inloop vanaf 19.00 u
Toegang: Kaarten online € 6,50 via deze link.
Aan de kassa € 7,50, U-pas houders € 6,50 vanaf één uur voor de voorstelling. Graag pinnen.