SKC Filmhuis heeft voor het seizoen 2019/2020 veertien arthouse films geselecteerd. In totaal 14 films waarvan vier boekverfilmingen in samenwerking met Bibliotheek Idea.  

Zoals ook in voorgaande jaren, worden er een drietal films vertoond met een speciaal thema: berichten van de onderkant van de samenleving.
Naar vorm en inhoud prachtig vorm gegeven films over de strijd van kinderen  en volwassenen om te overleven op de bodem van onze samenleving. De kansarmen die zichzelf moeten zien te redden en net als iedereen op zoek zijn naar een waardig en betekenisvol leven.

woensdag 30 oktober 2019

Colette is een levendige biografische film over het eerste huwelijk van de Franse schrijfster Sidonie-Gabrielle Colette (Knightley) met Henry ‘Willy’ Gauthier-Villars in het begin van de twintigste eeuw. Colette werd onder jonge vrouwen razend populair met haar sterk autobiografische Claudine-serie, over een plattelandsmeisje dat naar Parijs trekt en daar in literaire, artistieke kringen belandt. Regisseur Wash Westmoreland maakte een onderhoudende, sterk emancipatoir getinte kostuumfilm over een getalenteerde jonge schrijfster die uit de schaduw van haar bekende, oudere echtgenoot stapt om zich te ontplooien tot een onafhankelijke, vrijgevochten vrouw met een eigen identiteit. Overtuigend acteerwerk van Keira Knightley en Dominic West.

Organisatie: Stichting Kunst en Cultuur Filmhuis De Bilt en Bibliotheek Idea Bilthoven
Plaats: Theater Het Lichtruim, Planetenbaan 2, Bilthoven
Datum: woensdag 30 oktober 2019
Tijd: 20.00 uur
Kosten: Online € 6,50/lid Bibliotheek Idea € 5,50/Aan de zaal € 7,50

Kaartverkoop: online www.ideacultuur.nl/bibliotheek en aan de zaal (indien voorradig).

AGENDA overige films

13 november 2019    Can you ever forgive me.

27 november 2019    Leave no trace (boekverfilming)

18 december 2019    Blaze.

15 januari 2020         Cold war.

Waar:  Theater Het Lichtruim, Planetenplein 2, Bilthoven
Aanvang: 20.00 uur, inloop vanaf 19.00 u
Toegang: Kaarten online € 6,50 via deze link.
Aan de kassa € 7,50, U-pas houders € 6,50 vanaf één uur voor de voorstelling. Graag pinnen.