Cultuurpodium

CONCERTEN

Huize Gaudeamus

23 september 2018 Ensemble d’Orion

Het Ensemble d’ Orion is een Nederlands-Duits kamermuziekensemble en bestaat uit drie strijkers en een pianist: Thirza van Driel (viool), Bas Egberts (altviool), Johannes Eisenmeier (cello) en Mieke de Jong (piano). Het concert in Huize Gaudeamus bevat pianokwartetten van Mozart en de Spaanse componist Turina en een strijktrio van Strauss.

10 maart 2019 Eleonore Pameijer  en Ralph Rousseau Meulenbroeks

Eleonore Pameijer (fluit) en Ralph Rousseau Meulenbroeks (viola da gamba) zijn beiden musici van internationale klasse. Zij brengen het verrassend afwisselende concert Arcadia: in harmonie met de natuur. Het concert omvat vele muziekstijlen: renaissance, barok, modern-klassiek en fonkelnieuwe eigentijdse, ook door hen zelf gecomponeerde muziek met popmuziek-elementen. Het concert is ook zeer aansprekend voor jongeren.

Waar: Huize Gaudeamus Gerard Doulaan 21 Bilthoven
Aanvang: 15.00 uur inclusief drankje na afloop
Toegang Ensemble d’Orion: online € 12,50
Toegang Pameijer/Rousseau: online €15,00 via kunstenhuis.nl/in-t-theater/anderepodia  en (indien voorradig) aan de zaal

<18 jaar gratis onder begeleiding van een betalende volwassene

KUNSTLEZING EN VERTELVOORSTELLING

Theater Het Lichtruim

7 november 2018

Vertelvoorstelling Who runs the world?

Esther Kornalijnslijper vertelt, beweegt, twijfelt en heerst. Met de jojo aan de rol filosofeert ze alleen én met het publiek over wereldvragen die persoonlijk zijn. Esther was dierenarts, nu vertelt ze. Even geëngageerd en vol lef en liefde.

Deze avond verbinden wij aan de landelijke Bibliotheekcampagne Nederland Leest met als thema Voeding. Na de voorstelling bieden wij u een drankje, een hapje én het Nederland leest geschenkboek Je bent wat je leest aan.

 17 januari 2019 Kunstlezing Utrecht, Caravaggio en Europa

 Spreker Mathijs Meinderts is kunsthistoricus en verbonden aan het Centraal Museum. Hij was nauw betrokken bij de totstandkoming van deze tentoonstelling en kan ons daarom ook een unieke kijk geven in ‘The making of’. Daarnaast zal hij ons meenemen in het nieuwe realisme van Caravaggio, die aan het begin van de 17e eeuw in Rome hiermee een revolutie in de schilderkunst teweeg bracht. Ook jonge Utrechtse schilders trokken naar Rome en lieten zich inspireren. Zijn typisch Hollandse elementen ook terug te vinden bij de Utrechtse Caravaggisten

Waar: Theater Het Lichtruim Planetenplein 2 Bilthoven
Tijd: 20.00 – 22.00 uur met pauze
Toegang:
Vertelvoorstelling: Online via www.ideacultuur.nl/world € 6,50/€ 5,50 (leden Bibliotheek Idea, U-pas), aan de kassa (pinnen) € 7,50

Kunstlezing: Online via www.ideacultuur.nl/lezingen € 6,50 (leden Bibliotheek Idea, cursisten Kunstenhuis en U-pas € 5,50), aan de kassa (pinnen) € 7,50

Cultuurpodium

De Stichting Kunst en Cultuur (SKC) De Bilt maakt deel uit van Cultuurpodium De Bilt. Dat is een organisatie waarin behalve de SKC De Bilt ook het KunstenHuis De Bilt-Zeist (afdeling muziek en theater De Bilt), Bibliotheek Idea Bilthoven en de  Stichting BLUCK participeren.  Samenwerkingspartners van het Cultuurpodium zijn verder de Bilthovense Boekhandel/Bouwman Boeken en Stichting Walter Maas. De SKC De Bilt programmeert in het Cultuurpodium zowel zelfstandig (films) als in samenwerking met de andere partners kunstlezingen, concerten, literaire lezingen en theatervoorstellingen. Hierbij bieden de verschillende partners op hun eigen terrein hun expertise aan.
De organisatie maakt gebruik van de vrijwilligers van de SKC De Bilt om de optredens te begeleiden bij bijvoorbeeld de ontvangst van gasten, verkoop van kaarten aan de zaal en het verzorgen van hapjes en drankjes.