Cultuurpodium

Stilleven in Morandi’s atelier

12 april 2018

Kunstlezing Morandi en Bologna

Het jonge Museum Belvédère voor moderne en hedendaagse kunst te Heerenveen, wijdt een tentoonstelling (24 februari 2018 t/m 10 juni) aan Georgio Morandi. De tentoonstelling belicht de raakvlakken tussen het werk van schilder, tekenaar en etser Morandi en de stad Bologna waar hij woonde en werkte.

Mirelle Nunes presenteert het werk van de kunstenaar Morandi in relatie tot kunststromingen uit zijn tijd zoals het futurisme en de pittura metafisica. Ook zal zij een deel van de in Heerenveen ten toon te stellen werken bespreken.

Waar
Theater Het Lichtruim/grote vergaderzaal Lichtruim,
Planetenplein 2, Bilthoven

Aanvang
20.00 uur met pauze
Toegang
Kaarten online € 9,00 via www.ideacultuur.nl/theater
(leden Bibliotheek Idea en cursisten Kunstenhuis € 7,00)
Aan de zaal € 10,00 voor zover beschikbaar
(leden Bibliotheek Idea en cursisten Kunstenhuis € 8,00)
Cultuurpodium

De Stichting Kunst en Cultuur (SKC) De Bilt maakt deel uit van Cultuurpodium De Bilt. Dat is een organisatie waarin behalve de SKC De Bilt ook het KunstenHuis De Bilt-Zeist (afdeling muziek en theater De Bilt), Bibliotheek Idea Bilthoven en de  Stichting BLUCK participeren.  Samenwerkingspartners van het Cultuurpodium zijn verder de Bilthovense Boekhandel/Bouwman Boeken en Stichting Walter Maas. De SKC De Bilt programmeert in het Cultuurpodium zowel zelfstandig (films) als in samenwerking met de andere partners kunstlezingen, concerten, literaire lezingen en theatervoorstellingen. Hierbij bieden de verschillende partners op hun eigen terrein hun expertise aan.
De organisatie maakt gebruik van de vrijwilligers van de SKC De Bilt om de optredens te begeleiden bij bijvoorbeeld de ontvangst van gasten, verkoop van kaarten aan de zaal en het verzorgen van hapjes en drankjes.