ArtTraverse

18 maart tot en met 15 mei 2018

Nelleke Brons (schilderijen)
en Sanne van Tongeren (beelden)

Sanne van Tongeren is classica en beeldhouwer. Ze geeft les aan The Florence Academy of Art in Italië en aan Figura, Dutch Academy of Figurative Sculpture in Amsterdam. In haar manier van werken zoekt zij de dialoog met oude meesters, maar haar beelden zijn eigentijds. De mens en het menselijk lichaam zijn haar inspiratiebron. Zowel in haar illustratiewerk als in haar beelden staat het menselijk lichaam en de menselijke beweging centraal. ‘Mijn fascinatie voor de mens in beweging hangt nauw samen met mijn fascinatie voor muziek en dans. Ik ben beeldhouwer, omdat ik niet dansen kan.’ Van haar figuren en portretten gaat kracht uit, maar ook verstilling: ‘Beeldhouwkunst is geen fotografie. Portretten tonen geen momentopname, maar zijn veeleer een verbeelding van tijd. En in mijn figuren zou je kunnen spreken van een ingehouden dynamiek: het vertrekpunt van de beweging, dat is mijn uitgangspunt.’

Waar: Traverse
Gemeentehuis De Bilt
Soestdijkseweg Zuid 173
3721 AB Bilthoven

De exposities in de ArtTraverse zijn te bezichtigen tijdens kantooruren maandag, woensdag, donderdag en vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur, dinsdag van 08.30 tot 19.00 uur.

Toegang: Gratis

De ArtTraverse-werkgroep van de Stichting Kunst en Cultuur De Bilt organiseert in de traverse van het gemeentehuis De Bilt vier maal per jaar tentoonstellingen op het gebied van hedendaagse kunst. Daarbij worden ruimtelijk werk en schilderijen getoond van professioneel actieve kunstenaars.

De officiële openingen vinden plaats in de Mathildezaal op de eerste dag van de exposities, altijd op zondagmiddag om 15.00 uur.

De traverse is een expositieruimte in de fraaie glazen golvende verbindingscorridor tussen de oude villa Jagtlust en het administratiekantoor van de gemeente. De ingang is via de hoofdingang van het gemeentehuis. De exposities in de traverse van het Gemeentehuis zijn gratis te bezichtigen.